Quin serà el paper de La Unió en l'ecosistema cultural i social de Sant Cugat?

'La Unió clou el 2022 havent cursat el primer any a la nova seu amb una sensació ben dolça i amb una massa social creixent'

Enguany ha fet un segle de l'inici de les obres de la seu de La Unió, l'any 1922. Cent anys més tard, després de dues grans reformes —la darrera recentment finalitzada—, i d'unes quantes efemèrides viscudes, la seu de la nostra entitat continua recollint i dinamitzant les històries personals i col·lectives de moltes santcugatenques.

La Unió clou el 2022 havent cursat el primer any a la nova seu amb una sensació ben dolça i amb una massa social creixent, havent desplegat tres àmbits estratègics —l'associacionisme cultural, les arts en viu i el suport a la creació artística—, els quals han assolit un bon ritme i una gran acceptació a la ciutat.

Ja han passat dotze anys des que l'Ajuntament i La Unió vam entomar els objectius de modernitzar i sanejar l'entitat i dotar a Sant Cugat d'un equipament cultural de primer ordre. En l'actualitat podem afirmar que ho tenim ben a tocar. Tot plegat ens permetrà encetar l'any nou amb la vista posada a la consolidació del nou model de l'entitat, encapçalat pels valors de la inclusió i la diversitat social, l'accessibilitat i la digitalització.

L'imminent inici de les obres que hauran de posar en funcionament el nou teatre La Unió —d'uns vuit mesos de durada—, ens permetrà posar a la disposició de la ciutadania un espai escènic amb capacitat per a 400 espectadors asseguts i 800 dempeus a tombants de l'any 2023. La seva inauguració esdevindrà pràcticament la culminació dels propòsits marcats d'aleshores ençà.

El nostre principal propòsit pel 2023 és posar en funcionament La Unió al complet, superant els reptes que això suposa, com el de definir el model de gestió i explotació del teatre i la resta de l'equipament. Tot plegat s'haurà de plasmar en un ambiciós conveni que serà determinant per l'equipament i que pot incidir en el futur de l'ecosistema cultural i social local.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem