Quins cors més verds (I)

La carxofa a finals del segle xv és quan apareix a la Península Ibèrica com a protagonista a la cuina

Després d’haver viscut uns dies joiosos, entranyables, on els cors plens d’alegria i amistat han estat els protagonistes, ves per on, ara us presento uns cors verds que també ompliran de bondat el nostre cos, em refereixo a les carxofes. Una hortalissa que es presenta com un dels vegetals més saludables i culinàriament més versàtils.

Varietats de carxofes: les varietats més comunes a casa nostra són: les del Baix Llobregat, la blanca de Tudela, la Camus de Bretanya, la de Benicarló. També hem de referenciar les carxofes pel seu color, des de les fulles vistoses com les violetes franceses del Rosselló i de la Provença o les violetes italianes de la Toscana, la Romanesco o la Cataneses (verd violeta).

Un aliment molt saludable: són molt bones per als diabètics, ja que contenen diversos compostos que ajuden a disminuir quantitat de sucre a l’orina. La carxofa actua positivament sobre el fetge i afavoreix la secreció de bilis; un got de suc extret de les fulles és un excel·lent diürètic tonificant pel fetge. Es diu que menjada crua té un efecte inhibidor de la secreció d’àcid clorhídric a l’estómac. Les carxofes regulen el trànsit intestinal i es consideren com un apaivagador de l’estrès. Les carxofes a la cuina: hi tenim molt a dir, per tant, en parlarem en un altre article.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem