De quintos i loteria

'Conscients de com són d'importants per a les entitats els petits donatius que es carreguen a les participacions, els seus membres fan un esforç extra'

El temps de Nadal és un temps de festa, de família i de pensar en els altres amb una mica més d'intensitat del que és habitual. Això ho materialitzem, entre altres coses, amb àpats familiars de llargues sobretaules i amb el lliurament de regals.

Però també és temps de jocs d'atzar. Comencem amb el sorteig de la Loteria Nacional de Nadal el 22 de desembre. A Catalunya continuem el 31 de desembre amb el sorteig de la Grossa de Cap d'Any. I es tanquen de forma definitiva amb el sorteig d'El Niño el 6 de gener, també a escala estatal.

A Sant Cugat, a més, salpebrem aquesta munió de loteries amb el Quinto de Nadal, que personalment crec que va molt més enllà del simple joc d'atzar, però que essencialment no deixa de ser-ho.

No sé ben bé a què es deu aquesta alta concentració de sorteigs en aquesta època de l'any, però el que sí que coneixem de ben a prop és com en depenen les entitats, de la venda de participacions per a aquestes loteries. Conscients de com són d'importants per a les entitats els petits donatius que es carreguen a les participacions, els seus membres fan un esforç extra perquè la venda de loteria sigui un èxit.

La precarietat de les fonts d'ingressos de les entitats és tal que un gran percentatge del pressupost anual de despeses només es pot equilibrar gràcies als ingressos provinents de les subvencions i els donatius de les participacions de loteria. Afortunadament, com a mínim aquest últim ingrés no queda a expenses de l'atzar.

Gausacs, amunt!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem