El quiosc de la Paquita

Article d'opinió de Cortés acomiadant-se de la Paquita i el seu quiosc

Després de tota una vida envoltada de diaris, revistes, cromos, col·leccionables, llaminadures… la Paquita ha tancat el seu emblemàtic quiosc a Mira-sol. Han estat més de quaranta anys de professionalitat i servei, però sobretot, han estat anys d'amistat. Quatre generacions de la meva família hem estat amics i clients de la Paquita i del Xavier, el seu marit.

Anar a la Paquita ha format part de la nostra litúrgia dels caps de setmana, no sols a comprar la premsa, també a xerrar, a relacionar-nos, a fer xarxa social. Allà parlaves amb un i altre, feies noves coneixences... El quiosc de la Paquita ha estat l'epicentre d'un hinterland de gent de Mira-sol i Valldoreix. La Paquita, amb el seu quiosc, ha donat ànima a aquest barri no administratiu, com també ho feia l'enyorada botiga de queviures Los Maños.

La premsa en paper està en procés de desaparició, al llarg d'aquests quaranta anys he vist l'aparició i desaparició de molts diaris i revistes: Els 4 Cantons, Diari de Sant CugatEl Observador, AvuiDiario de Barcelona, El SolPúblicoDiario 16YaDicenInterviúTiempo, ...

D'adolescent ja m'agradava anar a comprar els diaris i donar una ullada ràpida a les portades de totes les publicacions que tenia exposades. Tornar a casa amb els diaris sota el braç era un exercici d'empoderament i de coneixement.

Després de tres pròrrogues, diumenge 5 de juliol tancava portes. Va ser un matí d'emocions, de llàgrimes, molts clients-amics vam reconèixer la tasca i l'amistat de la Paquita i del Xavier. Gràcies per tot.

Passejar per allà i no veure el quiosc i a la Paquita no serà el mateix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem