Quo vadis Europa?

'Una Europa guerrera que recolza tant l'espantós genocidi de nens i dones a Gaza com a incentivar amb l'enviament d'armes perquè segueixin morint tants joves a Ucraïna'

Què està passant amb aquella Europa que va néixer com un espai de cooperació, solidaritat, moderna i oberta al món, defensora dels drets humans, exportadora de Valors i de Pau? Aquella Europa no hauria acceptat el vergonyós Pacte Europeu de Migració i Asil on alguns estats membres acollissin persones mentre que d'altres paguessin per no acollir ningú, com tampoc acceptaria que estiguessin preparant la gent per a la guerra.

Les elits ens estan empenyent per tal de deixar de ser un espai on viure en pau i llibertat, subordinant els interessos europeus als nord-americans. Els seus discursos són prebèl·lics, no assistim a cap en direcció a la pau: restaurar el servei militar i augmentar els pressupostos destinats per a la guerra.

Una Europa guerrera que recolza tant l'espantós genocidi de nens i dones a Gaza com a incentivar amb l'enviament d'armes perquè segueixin morint tants joves a Ucraïna. Amb una política cega i suïcida que ens acosta cada cop més a una possible confrontació més àmplia en terreny europeu, i qui sap si també nuclear al món. De bojos.

Segueixo sense comprendre a qui beneficia, a quins interessos (més enllà de la indústria militar) respon aquesta situació bèl·lica. Geoestratègia d'àrees d'influència del món? Resistència al naixement a un nou ordre multipolar o bipolar? En tot cas, seran els de sempre els que deixaran les seves vides per defensar interessos espuris.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem