Ràdio Sant Cugat, al teu costat

'El fil màgic de la ràdio ens continua relligant a totes i a tots els que vam tenir la gran sort que ens captives i ens apassiones per sempre'

Amb aquest eslògan carregat d'intencions i un single amb les notes del Paga-li, Joan!, aquest dilluns fa quaranta anys que la ràdio va obrir la persiana a les ones, una experiència extraordinària que ha marcat la història de la comunicació de la ciutat.

El 13 de juny del 1992 naixia Ràdio Sant Cugat davant l'escepticisme d'una ciutat de trenta mil habitants, sense mitjans on parlar, escoltar i explicar-nos com a comunitat. Quatre joves de vint-i-pocs anys, amb més il·lusió que experiència, seguits per un equip heterogeni que dia a dia anava creixent i s'anava afegint amb propostes més tradicionals i d'altres més arrauxades, que creaven un projecte innovador que amb els dies anava sumant el reconeixement d'una fidel audiència.

La ràdio com a experiència imaginativa i creativa, la ràdio com a altaveu d'entitats i col·lectius, com a lloc de debat de la incipient política local, acompanyant la ciutadania en moments festius o complicats com els incendis o les inundacions, la ràdio com a escola de tècnics i redactors que han seguit en el món local o que l'han traspassat, la llista de noms és molt llarga. Companyes i companys que compartiran el record d'aquest dia, d'altres que malauradament ens van deixar massa d'hora.

La ràdio com a suport del comerç i com a bressol d'altres iniciatives com els premis santcugatencs de l'any o el mateix TOT. Una experiència positiva i constructiva que es va veure truncada, la van clausurar quatre anys després, i frustrada en el repartiment de llicències. Es va recuperar uns anys després amb l'aixopluc de l'Ajuntament com a emissora municipal, avui Cugat.cat.

El fil màgic de la ràdio ens continua relligant a totes i a tots els que vam tenir la gran sort que ens captives i ens apassiones per sempre. Per molts anys.

Membre fundador i primer director de Ràdio Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem