Rafa Gascón i la 'Mandorla'

'Tant la volta corresponent a la part celeste com la que pertoca a la part terrenal es representava amb cercles, i la intersecció creada en la seva col·lisió donava nom a la Mandorla'

Rafa Gascón. L'escultor rubinenc exposa sis escultures a la fàbrica santcugatenca Guzzini. Cinc d'elles són mostrades a l'interior de les seves instal·lacions, on també tenen previst exhibir en conjunt amb elles, un joc lumínic dissenyat especialment per aquest esdeveniment. Els títols de les obres de Gascón, les quals conjuntament amb la intervenció es poden veure en la performance programada són L'afaitat, Ataraxia, Autoretrat, Demiúrgia pueril i Aporia.

La sisena peça està exposada fora del nucli de l'empresa i es pot visitar sense necessitat de concertar una cita amb la persona encarregada de la secció artística de Guzzini. Es titula Mandorla, mesura 225 d'alçada i rep el seu nom de com s'anomenava tradicionalment l'espai entre cel i terra. Tant la volta corresponent a la part celeste com la que pertoca a la part terrenal es representava amb cercles i la intersecció creada en la seva col·lisió, donava nom a la Mandorla o aquest espai destacat per Gascon. Aquesta obra ja la vam poder gaudir a la II Biennal d'escultura de Valldoreix, organitzada per AmicArtValldoreix.

La Mandorla s'inspira en l'espai descrit abans, és bo pensar que mentre la contemplem, també ens deixem guiar per principis que no siguin del tot eteris ni del tot ancorats en la tangibilitat de les coses conegudes. Deixem-nos sorprendre pel que ens pot aportar aquest espai d'equilibri. Un element aquest de l'equilibri del qual la humanitat n'anem molt mancada...

Pot ser un bon exercici individual aturar les preses i reflexionar-hi. D'aquesta manera aportem el nostre gra de sorra al fet que una reflexió des de la singularitat d'un individu, sumi modes de concebre al fet de compartir, i s'escampi el sentit equilibrat de les coses, el qual és tan necessari.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem