Ragull Centre: un fracàs

'El Ragull Centre era una barbaritat i ha fracassat. No es pot imposar a la ciutadania allò que la ciutadania no vol'

Què se n'ha fet, de l'anomenat Ragull Centre?, es pregunten molts santcugatencs després de la campanya mediàtica que va dur a terme el govern municipal de Sant Cugat cantant les excel·lències del projecte. Tones d'articles blasmant els ciutadans que gosaven discrepar-ne públicament o carregant directament contra la plataforma Aturem Ragull Centre acusant-la de ser un instrument de l'oposició. Talment com si la ciutadania no pogués tenir opinió pròpia o, el que és pitjor, no pogués manifestar la seva oposició al poder.

Doncs bé, els santcugatencs es van rebel·lar contra el que era un disbarat i el govern municipal ha hagut de fer marxa enrere. De moment, només a mitges. Ara diuen que els ruscs d'onze pisos que pensaven aixecar –i que les simulacions gràfiques amagaven– es rebaixaran a set. Però set pisos, que és l'alçada dels edificis construïts sota legislació franquista, continua essent una alçada inadmissible. El topall santcugatenc és de cinc, perquè, per sort, Sant Cugat va decidir fugir d'aquell model opressiu de ciment i veïnatge apinyat i integrar la natura en la vida dels seus habitants.

El projecte Ragull Centre ha fet figa i no es farà. Es carregaria el petit comerç de l'avinguda de Cerdanyola i rodalies i convertiria la zona en un pol d'atracció de vehicles i contaminació que ni el veïnat ni els santcugatencs no volen i que Sant Cugat no es pot permetre. El Ragull Centre era una barbaritat i ha fracassat. No es pot imposar a la ciutadania allò que la ciutadania no vol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem