Les rebaixes, un alt preu ambiental

'Àfrica és un altre dels continents que també pateix l'excés de consumisme dels països desenvolupats, o millor dit, dels països capritxosos i malacostumats'

L'altre dia remenant per una botiga a les rebaixes, vaig sentir algú dir: No m'importa, els agafo (els pantalons) i si no mels poso, ja els donaré. Tot això, em va fer recapacitar en la quantitat de coses que ens comprem i no necessitem, jo la primera. És ben cert que tots ho sabem, que som mitjanament conscients d'això, però, continuem comprant i de manera compulsiva. Cal dir que tampoc entrarem en un món de càstig personal per fer quelcom que ens produeix plaer.

Tot això, posteriorment, em va fer rumiar i em va portar a investigar novament sobre el que passa amb aquest excés de consumisme al món, en aquest cas de tipus tèxtil, tot i que es podria extrapolar a moltes altres circumstàncies i productes; bé, llavors navegant per les xarxes, vaig donar amb el desert de Xile, Sud-americà, desert d'Atacama, on els centenars de tones de roba es poden veure des del Google Maps i tot això, alhora, em va portar de nou a preguntar-me quant temps trigaria a desaparèixer tot, aquest munt de roba rebutjada.

La meva sorpresa, entre cometes, són les moltes dècades que trigarà el meu jersei vermell a destruir-se. La gran preocupació és que trigarà més de dos-cents anys a desintegrar-se, mentre que el cotó aproximadament trenta mesos. I al desert d'Atacama, la majoria de les peces que arribant són, justament, de polièster. En aquell moment em vaig decidir a mirar els que es dediquen a recollir tota la roba que no volem i vaig topar amb diverses ONG que es dediquen a això, a recollir roba i de nou, la meva sorpresa en llegir el moviment que tot això suposa i l'engany al qual estem exposats de nou.

Àfrica és un altre dels continents que també pateix l'excés de consumisme dels països desenvolupats, o millor dit, dels països capritxosos i malacostumats a tenir-ho tot per satisfer una necessitat de benestar que potser és el gran problema que avui dia ens diferencia d'altres generacions. Hem perdut el sentit de la felicitat i busquem el plaer immediat? Ens ho hauríem de preguntar i en la mesura possible, intentar controlar-lo.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem