Recordant Rudolf Häsler

'Jo, com totes les persones que el van tractar, he de dir que era un conversador nat, conversador i passejador, i li vaig admirar quadres meravellosos'

Ha estat un encert, la iniciativa del TOT de dedicar una secció setmanal al pintor Rudolf Häsler reproduint algunes de les seves obres amb un comentari explicatiu del seu fill Alejandro. En Häsler havia nascut a Suïssa, però després de voltar per molts països, va decidir fer arrels a Sant Cugat fins al punt que no hi va viure només els darrers trenta anys de la seva vida, sinó que va ser a la seva casa del carrer Villà de Sant Cugat on va sorgir el gros de la seva obra.

L’any 2010, gairebé coincidint amb el desè aniversari de la seva mort, l’Ajuntament li va retre homenatge amb una mostra antològica a la Sala Aymat i a la sala capitular del Monestir, i el 2018 el govern de Mercè Conesa el va nomenar fill predilecte de la ciutat a títol pòstum com a signe de reconeixement. Jo, com totes les persones que el van tractar, he de dir que era un conversador nat, conversador i passejador, i li vaig admirar quadres meravellosos. A casa, per cert, tinc una reproducció del seu Mediterranean cafè, que vaig descobrir ara fa més de trenta anys en un establiment del carrer Petritxol de Barcelona. En Häsler va riure força quan li vaig explicar aquesta anècdota: jo em mirava la reproducció pensant que em recordava molt el bar Catalunya de Sant Cugat, però no n’estava segur i me la continuava mirant i remirant fins que vaig dir: “I tant, que és el bar Catalunya!”. La vaig comprar, la vaig dur a emmarcar, la vaig penjar a la meva sala d’estar i allà la tinc. El que ja no hi és, és el bar Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem