Referents

Article d'opinió de Vilarasau parlant sobre les Lectures a la Fresca

Inicio aquest article amb el dol per la mort d'una de les actrius referents d'aquest país, la Rosa Maria Sardà. Tan sols fa uns mesos ens deixava un altre referent del món del teatre. El gran Benet i Jornet, considerat el pare de la nova autoria catalana i gran amic de la Sardà, moria en una residència de Lleida a causa de la COVID-19. De fet, a poc a poc, ja ens havia anat deixant a causa de l'Alzheimer que patia. 

Aquesta pandèmia s'ha acarnissat amb la part més fràgil de la nostra societat, la gent gran. Amb ells hem perdut els referents de tota una generació. Molts d'ells van viure la República, els desastres de la Guerra Civil, les restriccions de la Postguerra i el Franquisme.

Malgrat totes aquestes penúries, la vida continua i el Monestir, l'espai fundacional i referencial de la nostra població, acollirà enguany el #SantCugataescena, amb actuacions musicals i escèniques amb segell santcugatenc per apaivagar la calor i el mal regust de boca que ens ha deixat aquest temps de confinament. 

Els de Pedra i Sang hi serem amb les "Lectures a la fresca confitades", en un espai que no podrà ser el de les places de cada any i que tindrà el seu marc en el Claustre. L'entrada serà presencial, amb el límit d'aforament que permetin les condicions sanitàries vigents, però amb l'ingredient que es retransmetrà en streaming i tothom ho podrà veure des de casa. I amb l'al·licient afegit que tindrem intèrprets i tècnics Km 0. En el cas de les Lectures: 6 autors, 8 actors, 4 directors i 12 tècnics formaran aquest equip 100% santcugatenc. Després d'aquests mesos de confinament començarem a treure el cap en aquest espai privilegiat i de semi llibertat que ens ofereix el Claustre del Monestir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem