Reflexions sobre la COVID-19 a Sant Cugat

Article d'opinió de Sagredo parlant sobre la necessitat de ser responsables per evitar un nou confinament

Ens trobem davant d'un rebrot de la COVID-19? És evident que sí. Ens tornaran a confinar? No podem saber-ho. La incertesa per no poder planificar l'estiu, per no saber quan s'acabarà el teletreball, tenir por a contagiar als avis, l'angoixa per tornar a estar tancats són sensacions normals. 

Però, ja hem passat per això, hem après a gestionar-ho i superar-ho. Hem après a mantenir el distanciament social, portar mascareta, rentar-nos i desinfectar-nos les mans amb més freqüència. Aquest aprenentatge s'ha de notar a l'hora de frenar els contagis.

Com a ciutadans de Sant Cugat crec que ens hem de sentir orgullosos de com hem gestionat la pandèmia, en general (sempre hi haurà excepcions) la població ha integrat les recomanacions i no s'han comès grans imprudències. 

El confinament va ser un èxit, encara que el virus va portar moltes desgràcies i situacions de dolor, trobem una part positiva: la protecció de la gent gran com a col·lectiu de risc, suport entre veïns i altres accions humanitàries que ens demostren el poder de la cooperació. 

De moment sembla que serà a la ciutat de Barcelona on s'imposaran mesures de restricció de la mobilitat però la crida a la responsabilitat ha de ser general. Penso que la nostra actitud personal davant de la pandèmia és decisiva.

En últim lloc, hauríem d'estar agraïts de viure a una ciutat com la nostra que ens ofereix moltes possibilitats. Els espais verds, parcs, boscos són ben a prop per practicar esport o anar a passejar i encara que no sigui el mateix que anar de vacances a la platja ens podem conformar, no fa tant Sant Cugat era un poble d'estiuejants.

 
 
Comentaris

Destaquem