Regal exclusiu per la vista

Per a la vista, La cumbre escarlata és un autèntic viatge, una experiència intensa. El geni estètic de Guillermo del Toro (El laberinto del fauno) torna a desbordar creativitat i, des d'ell, els departaments d'art, fotografia i vestuari eleven el seu imaginari a nivells tan desbordats que aconsegueixen capturar-nos dins un univers únic.

Amb una atmosfera hipnòtica, Crimson Peak (títol de la versió original) actualitza el romanç gòtic i, entre el conte de fades i el de terror, ofereix una aproximació directa a les pulsions de l'amor i de la mort, amb tints melodramàtics i elements sobrenaturals. Però, com avisa del Toro a l'inici de la pel·lícula, a través del seu personatge principal (una jove adinerada i aspirant a escriptora): “No és una història de fantasmes. És una història amb fantasmes”.

El plantejament dramàtic engega a l'alçada de la seva expressió visual: La protagonista, des d'adequadament bondadosa interpretació de l'australiana Mia Wasikowska (Alice in wonderland) s'enamora d'un atractiu aristòcrata anglès i, després de l'estranya mort del seu pare, marxa a viure amb ell. Amb ell (Tom Hiddleston) i la seva germana, interpretada per la versàtil Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) qui, a la pell del personatge més fosc de la història, destaca interpretativament amb dosis extres de força expressiva.

I en aquest punt entra un nou personatge a la trama: La mansió, un escenari amb un caràcter extrem i ric en matisos que absorbeix des de l'estètica totes les emocions de la pel·lícula. Els ulls continuaran gaudint; però mancats de substància, doncs a partir d'aquí la història albergada s'anirà desinflant, el guió apareixerà orfe d'un nucli dramàtic potent i la redundància guiarà la trama.

I enmig del buit ressuscitaran infinits fantasmes del passat, des de Cumbres Borrascosas a la Rebeca de Hitchcock. L'exquisida forma s'imposarà sobre el fons i només ens quedarà experimentar un regal exclusiu per la vista.

Fitxa tècnica

Cartell de 'La Cumbre cartell'.

'LA CUMBRE ESCARLATA'

 

Títol Original: Crimson Peak

USA, 2015.

Direcció: Guillermo del Toro.

Guió: Guillermo del Toro i Matthew Robbins.

Intèrprets: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver.

Durada: 119 minuts

Tràiler

Web

Segueix Diana Comas a Twitter (@CbaDiana)

 
Comentaris

Destaquem