Rendir comptes

'Forma part de la maduresa de qualsevol democràcia que el votant conservi el seu esperit crític a l'hora de decidir el seu vot, i sigui exigent amb qui va el va rebre a les anteriors eleccions'

Arriben les eleccions municipals el proper 28 de maig. I sí, és moment de sentir a tots els partits polítics que es presenten a les eleccions i que pretenen obtenir representació de regidors al consistori, tot el que ofereixen per captar l'atenció del votant i obtenir la seva confiança, i que els votin. Tots despleguem el nostre catàleg de projectes que tenim per Sant Cugat.

No obstant això, el votant no ha d'oblidar que, a part d'explicar el que volen fer en el futur a la ciutat, els partits que han estat governant els últims 4 anys han de rendir comptes del que han fet, i del que no han fet. Perquè a ningú se li escapa que si es revisen els seus programes electorals de 2019, es poden trobar una multitud de promeses electorals (algunes quasi surrealistes) que no han arribat mai a fer-se realitat. Aquesta manera de fer amaga una falta de respecte majúscula pel votant, sobretot pel que els ha votat.

El que passa és que, en la política actual, és habitual que la "hiperideologització" que alguns partits fomenten entre la ciutadania provoca que moltes persones permetin que la ideologia induïda captivi el seu vot per aquell mateix partit, al que van votar en les anteriors eleccions, però que no ha complert moltes de les seves promeses, i que inclús han creat nous problemes.

Forma part de la maduresa de qualsevol democràcia que el votant conservi el seu esperit crític a l'hora de decidir el seu vot, i sigui exigent amb qui va el va rebre a les anteriors eleccions. Tal com estant les coses en política, això requereix un important exercici d'objectivitat, però, benvolgut lector, és el mínim que qualsevol societat es pot exigir a sí mateixa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem