Repensant la modificació del Pla de les zones verdes

El que volem veure clar és com s’han fet els números i l’intercanvi de ‘cromos’

L’extinent d’alcalde d’Urbanisme de Sant Cugat Pere Casajoana va publicar un article per defensar la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) de les zones verdes de Valldoreix i altres zones del municipi. Amb la gentilesa que el caracteritza, va fer seva la premissa que una bona defensa comença per un bon atac.

Parla d’un contenciós fantasma, però de vegades els fantasmes són reals i no només un, sinó dos contenciosos hi ha posats en aquests moments sobre el tema que ens ocupa. I li podem ben assegurar que els que l’han interposat només volen aclarir si tot allò que es va fer està ben fet o es podia fer d’una altra manera. I també li podem assegurar que si es pretengués una “tensió continuada” envers l’Ajuntament, la moció presentada i les formes haguessin estat ben diferents.

Potser cal pensar que alguna cosa és dubtosa en aquest planejament quan els veïns de Can Cabassa s’hi van oposar de bon principi i s’ha obert un procés participatiu per tal d’esbrinar si és possible arribar a un acord i de quina manera. També s’està repensant el planejament de l’estació de Valldoreix i no creiem que calgués repensar res si tan segurs estiguessin del que s’ha fet i com s’ha fet.

Ens diu també que tot el projecte ha tingut un cost zero, tant de bo fos així. Però pensem que s’han adquirit terrenys inútils o que s’han sobrevalorat, cosa que pot representar una pèrdua de patrimoni per al conjunt de la ciutadania.

Referint-se a un conveni que denunciem entre l’Ajuntament i l’EMDV en què aquesta hi perd molt, diu que les administracions no han de competir entre elles. Només cal recordar-li la quantitat de processos judicials que es van interposar per dirimir qui s’havia de fer càrrec justament de les expropiacions de les zones verdes, fins que el Tribunal Suprem ho va adjudicar a l’Ajuntament i les va haver de pagar. Així doncs, que cadascú es faci càrrec del que li toca.

Quedi clar que creiem que l’objectiu de l’operació és necessari i que entenem l’abast que té, però el que volem veure clar és com s’han fet els números i l’intercanvi de “cromos”.

Finalment dir-li que ja està convocada la Comissió Especial per a la revisió de tota la MPGM i suposo que el Sr. Casajoana entén que això pot comportar que s’hagi de refer totalment. En qualsevol cas, ell ja no està al nostre Ajuntament, així que no serà amb ell, afortunadament, amb qui discutirem la jugada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem