Repeteixo: Som una ciutat cara

"Aquí tot és més car: els habitatges, el mercat, les escoles, les botigues i també l’activitat cultural"

Fa més de dos anys vaig publicar un article amb aquest títol: “Som una ciutat cara”, en què deia que la nostra era una de les ciutats amb un nivell de vida més alt de Catalunya i d’Espanya. En aquells moments la renda mitjana de Catalunya era de 13.067 € i la nostra, de 19.591. Ara, segons l’Institut Nacional d’Estadística amb dades de 2020, la de Catalunya és de 14.161 i la nostra, de 21.304. La diferència encara ha augmentat.

Aquí tot és més car: els habitatges, el mercat, les escoles, les botigues i també l’activitat cultural. Sense ànim de criticar les entitats, sinó únicament de queixa envers l’Ajuntament, que no ens recolza de forma suficient, aquesta setmana m’he fixat en la programació de l’Ateneu. Fer-se soci costa 88 € l’any i després, per una sessió de 90 minuts sobre història de la música cal  afegir-hi 12 €; per 13 sessions de tai-txí o de pilates el soci ha de pagar 84 € i així podríem anar desgranant.

També he revisat la programació de La Unió. Fer-se soci costa 91,26 € l’any, però per fer punta al coixí cal pagar 12 € al mes, per cantar a la coral 15 € al mes i si és al grup de gòspel, 20 € al mes i per fer teatre, 60 € al mes.

A la Llar d’Avis els socis paguen 72 € a l’any i gairebé totes les activitats són gratuïtes, perquè estan a càrrec de més de 50 voluntaris.   

A les entitats ens sap greu haver de cobrar i ens agradaria que tot fos gratuït, però això suposaria que la nostra feina fos reconeguda realment per l’Ajuntament i per això ens ajuda de forma significativa. Com que no és així, no ens hem d’estranyar que hi hagi un determinat tipus de públic que no hi pugui accedir. I això no preocupa a l’Ajuntament?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem