Resposta de Convergència al PSC sobre Cal Castillo

El Grup Municipal de Convergència Sant Cugat respon en desacord amb les declaracions fetes pel portaveu del PSC de Sant Cugat en un article d’opinió publicat al TOT Sant Cugat en relació a la finca de Cal Castillo.

Al llarg dels anys una bona quantitat de ciutadans i escoles de Sant Cugat han visitat la finca de Cal Castillo per veure els animals i la resposta ha estat sempre positiva. En el decurs del temps, però, l’acumulació d’animals ha anat generant problemes de tipus sanitari, urbanístics i també logístics pels veïns de la urbanització de Sol i Aire, a més del deteriorament físic d’aquesta col·lecció privada d’animals, que s’ha agreujat en els últims temps.

Una situació que han conduït a l’Ajuntament a actuar per assegurar unes bones condicions de l’indret, sense esperar l'any 2018, quan es clausuraria l’establiment en funció d’un acord signat en el seu dia.

D’una banda, el Departament d’Agricultura va fixar unes condicions mínimes per a què el conjunt animal pogués ser visitat. De l’altra, el Col·legi de Veterinaris també va fixar unes condicions perquè aquest indret pogués rebre la consideració de granja-escola. Així mateix l’AAVV de Sol i Aire va fer arribar a l’Ajuntament els problemes d’evacuació que originen les visites de grups al nucli de la urbanització.

Amb aquests antecedents, es va prendre la decisió de prohibir les visites i es va requerir a la propietat que calia fer una sèrie de millores a la finca, sense les quals no seria possible l’exhibició dels animals.

La propietat va assegurar que no es podria fer càrrec de les despeses de millora, i així, en el Ple del passat 18 de gener, l’Ajuntament va prendre una posició més activa i va decidir expropiar la finca, amb l’objectiu de regularitzar la zona i assegurar el benestar dels animals.

La primera mesura que pren l’Ajuntament és buscar un nou destí que asseguri unes condicions de vida millors pels animals que en cap cas podrien formar part d’una granja-escola, com és el cas de les daines. Cal dir que l’Ajuntament té molt clar que en qualsevol actuació que es faci d’ara endavant per resoldre els problemes que s’originaven a Sol i Aire cal vetllar pel benestar animal, a més de regularitzar la zona.

Serà possible ubicar-hi una granja-escola com insinuaven les intervencions del Departament d’Agricultura i el Col·legi de Veterinaris? Tan bon punt tinguem la propietat, fem les gestions a les entitats supramunicipals i recollim el parer del veïnat, tindrem una visió de la viabilitat de la proposta.

Ben mirat, l’existència d’una granja-escola en aquest paratge o bé en alguna altra part de la ciutat, estem segurs que seria ben acollida per una part important de les ciutadanes i els ciutadans de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem