Rocu i el mar dels invisibles

Diumenge, 8 de març hi va haver, al Casal de Cultura de Valldoreix, un espectacle musical per als més menuts basat en el conte 'Rocu i el mar dels invisibles'

Hi vaig anar per diverses raons. En primer lloc perquè una de les escriptores del conte era la jove d’una companya d’Espiral. En segon lloc perquè jo mateix havia col·laborat en el micromecenatge quan el conte només era un projecte. I en tercer lloc perquè em picava el cuc d’un espectacle que reunia les meves dues passions més fortes: la pedagògica –encara que sigui mestre jubilat, visc intensament el tema de l’escola primària i les lectures de la canalla– i la de la interpretació.

El conte de l’Aleix Aguilà i la Maria Beitia trenca els esquemes del conte clàssic. En Rocu, el protagonista, és fill d’una roca de la costa i d’un bussejador. Es llança al mar fugint dels humans: no vol veure el mal que aquests fan a la natura.

O sigui, que a més de fantasia hi ha missatge; hi ha conscienciació ambiental per als menuts i no tan menuts. No explico el final perquè espero a que el llegiu. Ja el comentarem.

L’espectacle musicoteatral em va semblar molt encertat i engrescador.

Els músics-cantaires-actors comencen la seva actuació entrant entremig del públic fent veure que neden fins l’escenari. Durant l’espectacle animen els petits a ballar, moure’s, cantar amb una música que els fa vibrar.

Una escenografia senzilla i multicolor. Durant l’espectacle fan sortir un grapat d’animals marins. Menció especial als ous de tortugues marines que es trenquen i fan sortir les cries.

Els nens i les nenes seguien l’espectacle bocabadats. Necessiten fantasia i un missatge que no els avorreixi, que prenguin consciència del món on viuen i dels seus problemes. I, sobretot, que al final, intueixin un cant a l’esperança. I tot això ho aconseguien amb el treball de la Nuri Total, compositora, cantaire i actriu i en Tomás Feres, que fa els arranjaments.

La meva sorpresa –permeteu-me aquesta petita debilitat– va ser descobrir que la Nuri Total va ser alumna meva fa uns quants anys.

El conte-espectacle, que inclou un CD amb les cançons, és un projecte d’Intrèpid Bus en què col·laboren Verkami, Creative Commons i Escalera Estudio.

Val la pena tenir-lo present per als nostres fills.

 
Comentaris

Destaquem