La rua dels Tres Tombs: un homenatge... als animals?

'Sant Cugat, en comptes de protegir i respectar els animals el dia del seu patró, els treu del seu entorn habitual'

Gener de 2023. Un mes carregat de bons propòsits, però que s'esvaeixen fins a l'any vinent quan arriba la rutina: fer més esport, menjar bé, dormir vuit hores, gaudir del temps lliure amb la família i les amistats, i un llarg etcètera. Des de la PAS tenim un propòsit que no caduca mai: lluitar contra el maltractament animal. Comencem l'any amb força, però també amb tristesa, perquè arriba la festivitat de Sant Antoni Abat i la rua dels Tres Tombs sense cap novetat a la cavalcada.

Sant Cugat és una ciutat moderna, oberta, una smart city, però no afronta amb valentia una gran oportunitat: ser un municipi pioner que fa tres tombs reals a una festivitat que, en comptes de protegir i respectar els animals el dia del seu patró, els treu del seu entorn habitual i deixa que els exhibeixin i els passegin pels carrers de la ciutat, acaben estressats i poden prendre mal.

Fa 150 anys que Sant Cugat celebra aquesta festa. Però, l'edat la fa intocable? L'aniversari d'un número rodó que s'acompanya de propostes i projectes per commemorar-la, però no per debatre'n la manera com se celebra i plantejar-se un canvi.

La ciutat té milers d'animals censats. Haurien de ser ells els protagonistes de Sant Antoni, una efemèride perfecta per posar-los realment al centre i deixar pel passat les rues. Propostes, en tenim moltes: organitzar xerrades i activitats lúdiques sobre benestar animal, campanyes de conscienciació d'adopció i acollida... Capgirem la història i adaptem-la al segle XXI.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem