Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, claus en el desenvolupament econòmic del país

'El futur de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal depèn del nostre compromís amb el desenvolupament econòmic, la innovació i la col·laboració'

Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal han experimentat un desenvolupament econòmic notable al llarg dels anys. Líders en creixement demogràfic, indústria innovadora i generadors de talent, aquests municipis formen un ecosistema ric i dinàmic que sovint subestimem. Aquest territori, que representa el 60% del valor agregat brut de la demarcació, és un motor econòmic clau amb un PIB superior a la mitjana catalana.

Malgrat la diversitat entre els tres municipis, en observar amb un major detall, trobem una complementarietat vital. Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal s'entenen i prosperen mútuament. Aquesta sinergia ha de ser reconeguda i enfortida per a potenciar el desenvolupament conjunt de la regió.

Les Cambres de Comerç, s'han d'adaptar a la realitat socioeconòmica actual. Des de delegació de la Cambra de Comerç de Terrassa a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal advoquem per un acostament directe a on es genera l'activitat econòmica, col·laborant estretament amb el món empresarial i institucional. És moment d'escoltar i recolzar als que generen riquesa, facilitant-ne la tasca a través d'estructures flexibles i actualitzades. Les administracions han d'acompanyar els emprenedors i retenir el talent local. Perdre talent vol dir perdre riquesa humana, i és responsabilitat de tots crear un entorn propici per al desenvolupament d'idees innovadores.

D'altra banda, la Formació Professional és clau per adaptar als futurs treballadors a les necessitats canviants de les empreses. Col·laboració entre empreses, universitats i institucions és essencial per liderar nous sectors formatius i garantir la preparació de la propera generació de professionals.

Com a nou delegat de la Cambra de Comerç de Terrassa per a aquests tres municipis, les infraestructures de transport i el planejament urbanístic són pilars essencials per al creixement sostenible. A més de la B40 ja projectada, és imperatiu establir els nodes de connexió entre Ferrocarrils de la Generalitat i Renfe. Un pas endavant coordinat entre totes les parts interessades és essencial per resoldre aquest assumpte crucial per al desenvolupament no només de Rubí i Sant Cugat, sinó del país.

En definitiva, el futur de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal depèn del nostre compromís amb el desenvolupament econòmic, la innovació i la col·laboració. Treballem plegats per aprofitar plenament el potencial d'aquesta regió única i continuar essent un referent en el panorama català.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem