S’ha escrit un crim

Sant Cugat és una ciutat bonica, amable, aparentment tranquil·la… però amaga quelcom espantós

Ningú en sap l’origen, ni les causes, però molesta, i molt, de fet acumula ja milers de denúncies. Són crims sense autor. Apareixen a la matinada sense que ningú sàpiga quina mà hi ha darrere. Es reprodueixen a tots els barris; ha passat a Can Mates, però també al Monestir, a Can Trabal, a la Floresta i fins i tot es diu que també a Valldoreix.

A Sant Cugat s’ha escrit un crim. Les víctimes queden a l’asfalt, abandonades, davant la ignorància i el menyspreu col·lectiu.

No és broma: deixar matalassos, calaixos, armaris, quadres, neveres, sofàs i bressols a la via pública és un crim. Fa mal als ulls i darrerament, allà on vaig, per allà on em passejo, veig tots aquests cadàvers a la via pública.

Això sí, no ha estat ningú! Vénen sols. S’escapen, d’amagatotis, de les seves cases acomodades per venir a dormir a la intempèrie. Són mobles sense sostre que esperen que algú o altre els arreplegui. Mentrestant, són la mostra vergonyosa de la nostra civilitat col·lectiva. De debò… després ens queixarem dels governs, dels ajuntaments i bla bla bla… però com a col·lectivitat som una mica marrans.

Com sempre, demanarem a l’Ajuntament que ho replegui i que engegui una campanya –l’enèsima– de civisme però, perdoneu, deixar la bossa d’escombraries al costat del contenidor per no aixecar la tapa té un nom: ser un porc o porca.

Tranquils. No estem sols. Si busqueu a Internet veureu que dotzenes d’ajuntaments han engegat campanyes per deixar la bossa dins el contenidor o per no abandonar andròmines o mobles vells. Vic, Tarragona, Mollet, Solsona, Reus… la llista és llarga.

És greu. I la culpa, aquesta vegada, és tota nostra. Fem-nos-ho mirar!

Seguiu @vanesahernandez a Twitter.

 
Comentaris

Destaquem