Salvaguardar la democràcia a Sant Cugat

'Hi ha un missatge urgent que em sento obligada a compartir amb la comunitat on visc: la necessitat de mantenir-se ferms contra la creixent violència dirigits contra nosaltres després de l'atac'

Les nostres vides com israelians residents a Sant Cugat s'han vist significativament afectades des del 7 d'octubre passat, quan Hamàs va desencadenar un atac terrorista des de Gaza, massacrant més de 1.400 israelians, ferint més de 6.700 i prenent més de 200 ostatges, inclosos nens, dones i ancians. Més enllà del nostre dolor i pena, hi ha un missatge urgent que em sento obligada a compartir amb la comunitat on visc: la necessitat de mantenir-se ferms contra la creixent violència dirigits contra nosaltres després de l'atac.

Si bé el conflicte palestino-israelià és innegablement complex, és vital reconèixer que sovint manifestacions propalestines es converteixen en plataformes d'incitació a l'odi i la violència física. A Londres, manifestants propalestins van cridar "Matin els jueus i violin les seves filles". A Berlín, els manifestants van atacar cases on viuen jueus i les van marcar amb estrelles de David, recordant-nos els temps més foscos de la història de la humanitat. Tant és així, que els Mossos d'Esquadra han identificat un risc elevat per a jueus i israelians a Sant Cugat i Barcelona, cosa que ha provocat més mesures de seguretat al voltant dels centres jueus.

Tan descoratjadora és la situació, que he sentit que molts dels meus amics jueus i israelians, se senten obligats a amagar la seva identitat, i evitar parlar hebreu als carrers. Fins i tot a mi m'han aconsellat que eviti fer servir el meu nom real i la meva fotografia per a aquest article. Les minories han de témer i amagar la seva identitat? És aquesta la visió de democràcia que tenim per a la nostra ciutat?

Condemnar les accions barbàriques i inhumanes de Hamàs és vital per a qualsevol lluitador per la humanitat. M'agradaria convèncer-los que clamar per l'alliberament d'ostatges civils i en contra de la violació de dones, la decapitació, mutilació i incineració en vida és el que és humà i moralment correcte, però em conformo a convèncer-los que en nom de la lluita per les minories a l'estranger, no protegir les minories aquí és una hipocresia.

 
Comentaris

Destaquem