Per salvar el planeta i la vida, cal posar fi al tabac

'No té raó de ser que un producte que mata al 50% dels seus consumidors, encara estigui permesa la seva fabricació, venda i consum'

El lema de l'OMS pel dia Mundial sense tabac 2022 és "el tabac, és una amenaça per al medi ambient". No té raó de ser que lluitem contra el canvi climàtic i no comencem per prohibir el cultiu i consum del tabac.

No té raó de ser que un cultiu d'una planta que provoca desforestació, que utilitza pesticides, consumeix molta aigua i que provoca malalties als cultivadors i empobreix el sol a on està plantada, segueixi vigent la seva producció. No té raó de ser que el productor que més contamina, no pagui per fer-ho i que els governs ho permetin. Diguem prou a tirar les burilles a terra.

No té raó de ser que un producte que mata al 50% dels seus consumidors, encara estigui permesa la seva fabricació, venda i consum. No té sentit que el tabaquisme que és una malaltia crònica segons l'OMS, no sigui tractada de manera més accessible per a tots els pacients i amb més compromís per tots els sanitaris i l'administració. Fumar és una malaltia. No és un vici. Cal ajudar al fumador a deixar el tabac. Cal formar als joves de manera clara i sincera de tots els perjudicis del tabac i del cànnabis per evitar que arribin a consumir-los. Diguem prou al fum del tabac que contamina, provoca malalties i molesta.

No té raó de ser que sabent que el fum de tabac conté nombroses substàncies tòxiques que perjudiquen la salut del qui fuma i del qui el respira, estigui permès fumar en espais públics. Diguem prou a poder fumar en les terrasses dels bars i en els espais a on hi ha públic en general i sobretot nens.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem