Sancions de la Zona de Baixes Emissions

'El govern progressista municipal impedeix que alguns veïns i treballadors d'altres ciutats sense alternativa de transport puguin accedir als serveis bàsics de la ciutat'

Des del passat 1 de novembre, el govern municipal, amb suport d'un dels partits de l'oposició, van aprovar la posada en marxa de la faceta sancionadora per aquells infractors que entrin amb els seus vehicles "contaminants" als 4 km² que delimita la Zona de Baixes Emissions.

Els conductors que disposin d'un vehicle de benzina adquirit abans de l'any 2000, cotxes amb motor dièsel de matriculació anterior a 2005 o motocicletes anteriors al 2003, s'exposen a multes des dels 100€ fins als 500€ per arrabassar la citada zona per accions tan frívoles com anar en cotxe al CAP La Mina, accedir a una de les poques oficines bancàries encara obertes (totes al centre), anar a la universitat o anar simplement a treballar des d'altre barri de la ciutat o ciutats veïnes. Cap alternativa nova de mobilitat s'ha posat sobre la taula.

I és que a tots ens agradaria tenir un cotxe d'últim model elèctric, híbrid, "verd"... però el problema és que la butxaca no ens ho permet al 90% de la població. A més, no estem pagant ja des de l'any passat l'impost de CO₂ per compensar la nostra poca sostenibilitat mediambiental?

Impost de circulació, ITV, impost de matriculació, revisions anuals, impost al combustible (fins al 56% per a benzina i 46% per a dièsel), impost del CO₂, àrea verda d'aparcament... i a sobre el govern progressista municipal impedeix que alguns veïns i treballadors d'altres ciutats sense alternativa de transport puguin accedir als serveis bàsics de la ciutat (que també paguen amb els seus impostos) o als seus llocs de feina.

Un autèntic despropòsit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem