Sanitat en caiguda lliure

'Als qui es lucren amb la sanitat no els interessa que sigui pública, de qualitat i universal i pressionen (en defensa dels seus interessos) per al seu deteriorament'

El 8 de novembre passat, una delegació de Marea Blanca i Pensionistes de Sant Cugat vàrem mantenir una reunió amb el director de Cat-Salut del Vallès Occidental Oest. El Sr. Fernándiz ens va explicar com s'està reorganitzant la zona sanitària (que es correspon íntegrament amb el servei contractat amb la Mútua de Terrassa) a causa de l'escassetat de professionals de la sanitat.

Davant la impossibilitat, argumentava, de dotar els diferents CAP de Sant Cugat de determinades especialitats, així com d'algunes proves mèdiques, les han concentrat a Terrassa, en l'edifici de la Mútua. Això comporta que els pacients de Sant Cugat han de desplaçar-se a Terrassa per tal de ser atesos de les seves molèsties.

Cat-Salut soluciona la seva escassetat de personal perjudicant els seus clients (pacients) sense cap cost, en canvi, el seu nínxol de mercat ha de pagar de la seva butxaca el desplaçament a Terrassa. És la reestructuració que faria el gerent d'una empresa davant de recursos humans escassos. Però la Sanitat Pública no és una empresa.

El Sistema de la Sanitat Pública necessita inversió. Necessita millorar les condicions laborals dels seus treballadors així com augmentar significativament el nombre de professionals. Cal incrementar notablement les partides pressupostàries de Sanitat, atenent també a les recomanacions de l'OMS de dedicar el 25% del pressupost a l'atenció primària. Aquest és el camí.

Als qui es lucren amb la sanitat no els interessa que sigui pública, de qualitat i universal i pressionen (en defensa dels seus interessos) per al seu deteriorament. Són forces poderoses. Cal frenar el deteriorament de la Sanitat Pública exigint al carrer (com van fer a Madrid diumenge 13) que el Govern de la Generalitat atengui i entengui la imperiosa necessitat de salvar-la d'aquesta caiguda lliure. Ens hi va la salut.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem