La sanitat pública a Sant Cugat

"Els CAP ofereixen el servei sanitari de família i un conjunt limitat d'especialitats", diu Palacio

L'«operador concessionari» del Servei Català de la Salut al territori de Sant Cugat és la Mútua de Terrassa, un operador privat, que gestiona els tres CAP -Centres d'Atenció Primària- de sanitat pública a Sant Cugat, a saber La Mina, Can Mates i Valldoreix.

Els CAP ofereixen el servei sanitari de família i un conjunt limitat d'especialitats. Quan manca alguna especialitat, el pacient ha d'anar a la Mútua de Terrassa.

Per les queixes dels ciutadans adreçades a l'oficina del síndic, veiem que l'atenció mèdica que presten els CAP és en general satisfactòria, però la quantitat d'especialitats ofertes és insuficient i la quantitat d'especialistes també. Tenim casos de queixa per llistes d'espera en la programació de visites a especialistes, i de retards «sine die» en psicologia i psiquiatria infantil, degudes a baixes dels o de les titulars per jubilació i per maternitat, sense substitució.

El síndic ha rebut també nombroses queixes de l'atenció a la Mútua de Terrassa, sobretot de greus saturacions en urgències, amb pacients llargues hores en «camilles» - lliteres - o cadires en «doble fila» o fins i tot «triple fila», amb la consegüent pèrdua de privacitat, i fins i tot de sortides i reingressos deguts a les presses en l'atenció sanitària.

Està clar que cal un hospital de referència a Sant Cugat. No ens podem permetre dependre d'un operador privat, amb l'hospital fora de la nostra ciutat.

 
Comentaris

Destaquem