La Sanitat Pública a Sant Cugat

'Necessitem un hospital de gestió pública per a la població santcugatenca junt amb la de Rubí i Castellbisbal. Salvar la Sanitat Pública, és un crit desesperat per la vida'

Després d'anys de lluita, es va aconseguir que CatSalut publiqués les llistes d'espera mensualment en un enllaç. Un estudi de les llistes d'espera informa que en les visites a especialistes gestionades per la Mútua, en gran quantitat de casos, l'espera és el doble de llarga i gairebé el triple que la mitjana catalana. En moltes ocasions, les dades no coincideixen massa amb l'experiència dels usuaris. El temps d'espera que es dóna oficialment és inferior al que comptabilitzen els i les que esperen a ser atesos.

En aquests dies, atenent les peticions d'empara de la Marea Blanca i Pensionistes de Sant Cugat, el Síndic de Greuges de Sant Cugat ha elevat una "actuació d'ofici" tot exposant la gravíssima situació de la Sanitat Pública de Sant Cugat, sobretot l'atenció primària, davant del Síndic de Greuges de Catalunya.

Enfront d'aquesta situació desastrosa de la sanitat, goso assenyalar tres responsables: per descomptat en primer lloc la Mútua, segurament més centrada en l'administració del seu holding d'empreses privades que no pas en el seu vessant de la salut pública; en segon lloc el CatSalut, que no exerceix un control efectiu sobre la Mútua i que hauria d'aprofitar que enguany s'ha de renovar el seu conveni tot condicionant-ne la renovació (o no) a millores substancials dels serveis. I en tercer lloc l'Ajuntament, ja que fa anys que reclamem la constitució d'un Consell de Participació en Sanitat per poder analitzar-ne la situació.

Quan resoldrem que no hàgem de pagar dues zones per desplaçar-nos a la Mútua? Necessitem un hospital de gestió pública per a la població santcugatenca junt amb la de Rubí i Castellbisbal. Salvar la Sanitat Pública, és un crit desesperat per la vida.

 
 
Comentaris

Destaquem