El Sant Cugat del 2023, pel canvi cultural?

"La cultura i sobretot les arts plàstiques no tenen la mateixa acollida dins la societat perquè no s'ha motivat l'interès dels ciutadans"

Si els artistes són una de les riqueses més importants de la qual disposa un país, Sant Cugat i per descomptat Catalunya és rica en aquest sentit. Tots els sectors compromesos amb l’art contemporani hem manifestat en els últims mesos a les diferents administracions que volem l’aplicació del 2% per no seguir vivint la marginalitat amb que des de l’administració s'ha tractat l’art.

No s´han aplicat polítiques de formació artística ni de difusió social, ha fet que ara, tot el sector artístic mostri el seu desencís pel tracte que ha rebut el món de l’art per part de les diferents administracions, 

Demanem canvis que ens portin a ser un país normalitzat, no es pot permetre una política de continuïtat ja esgotada ni a nivell local ni general. Volem un canvi per als nous temps i fora de plantejaments de dretes i d'esquerres. El món de la cultura com manifestació progressista sempre ha estat a l'avantguarda del temps, l'administració que no s'agafi la cultura com una revetlla ni una festa major, ja que encara avui en el cultural Sant Cugat, és un esdeveniment insòlit, el fet de reunir majories entorn d'una exposició, com es demostra en la Setmana de l'Art a Catalunya 2022, que estem celebrant.

La cultura i sobretot les arts plàstiques no tenen la mateixa acollida dins la societat perquè no s'ha motivat l'interès dels ciutadans apropant-los a elles, tal com s'ha fet en altres camps. Per això, l'administració té la responsabilitat de motivar i provocar l'interés perquè els ciutadans ens apropem a la cultura i a l'art, en igualtat de condicions espirituals. Això, ara com ara, no passa ni a Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem