Sant Cugat 2030 sense gent gran?

'Sant Cugat tindrà unes 23.000 persones grans i que molts dels que estaven a la jornada formaran part d'aquest col·lectiu, del qual no se'n parla'

El passat dia 27 de maig vaig participar en la Jornada Sant Cugat 2030, una iniciativa magnífica del TOT Sant Cugat per reflexionar sobre el futur de la nostra ciutat, des del punt de vista de l'habitatge, la sostenibilitat i l'economia. El consens va ser total, remarcant l'atractiu de Sant Cugat, la nostra qualitat de vida i l'important repte que tenim per preservar-la i consolidar-la.

Per sorpresa meva, o potser no tant sorpresivament, en tot el matí no es va fer cap referència al col·lectiu de la gent gran, que ara ja és del voltant del 15% i es preveu que l'any 2030 s'acosti al 22%. Això pot voler dir que Sant Cugat tindrà unes 23.000 persones grans i que molts dels que estaven a la jornada formaran part d'aquest col·lectiu, del qual no se'n parla.

Des de fa mig any, les entitats de persones grans de Sant Cugat i l'Ajuntament vam crear el Consell de la Gent Gran. El pròxim dia 15 de juny tindrem una nova sessió plenària i podrem fer el seguiment dels 4 grups de treball. Vam acordar aquesta data perquè el 15 de juny se celebra el Dia Mundial de Sensibilització sobre el Maltractament a la Gent Gran.

A la nota informativa que hem preparat, destaquem que Segons alguns estudis "el maltractament afecta al voltant del 18% de les persones grans i comporta greus lesions físiques i conseqüències psicològiques prolongades, tot tenint en compte que, a més del maltractament físic o psicològic, hi ha abusos financers, negligències, abandonament, contactes sexuals no consentits, vulneració de drets fonamentals, escassa priorització sobre les necessitats que manifesten o manca de respecte de la seva experiència acumulada."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem