Sant Cugat ben guapa

M’agrada veure com de tant en tant Sant Cugat «es posa guapa», com mira de millorar algunes zones i com millora la seva imatge. Però... sempre tinc la sensació que ens oblidem d’algunes zones. Sovint s’asfalten de nou carrers molts transitats, però què passa amb els que potser no tenen tant de trànsit, però dificulten el pas dels cotxes? Es talen arbres de la rambla del Celler perquè estan malalts i s’hi planten til·lers per aconseguir mantenir l’ombra i una rambla que possibiliti passejar, córrer o anar en bicicleta, patinet o amb els cotxets, però ens oblidem dels carrers que tenen les voreres fetes un desastre, on la gent que hi ha de passar té la sensació que està passant per un seguit de proves i ha d’aconseguir no caure!

A més, sovint posem bonic el centre de Sant Cugat, però què passa amb els districtes? També necessiten manteniment i cura per tal de poder transitar amb els vehicles, per poder caminar i passejar. La Floresta està bastant oblidada des de fa molts anys... i no hi ha manera que es produeixi un canvi! És cert que l’entorn natural és molt característic del barri, però... potser no cal que els vianants pateixin per la seva vida per moure’s pel barri (ja en tenim prou amb els senglars!) ni que els cotxes hagin de recórrer algunes zones patint per si podran superar la pujada i arribar a bon port.

El posar-se «guapa» hauria d’incloure més coses: per exemple, em fa molt mala impressió que a quarts de nou del matí hi hagi camions de les escombraries recollint-les, netejant els contenidors, etc. (a banda del soroll que generen de bon matí que m’enerva) em fa angúnia veure com queda el carrer esquitxat d’un líquid que recull la brutícia dels contenidors...

També fa que tinguem el municipi una mica més lleig del que desitgem la brossa fora els contenidors o els trastos deixats al carrer i això, de nou, ens implica als ciutadans! Sovint exigim a l’Ajuntament que faci per aquí o per allà, però... i nosaltres? Som capaços de dur els matalassos a la deixalleria o trucar al servei de recollida de voluminosos? O podem introduir les bosses de brossa dins els contenidors i si veiem que són massa grans buscar un contenidor que ens permeti llençar-les dins?

Em reafirmo en la importància de la implicació de tots i cadascun dels ciutadans per aconseguir un Sant Cugat millor, que possibiliti que tots estiguem el més a gust possible, tot i que TOTS en algun moment haguem de cedir al que ens agradaria... però som coresponsables de com està la nostra ciutat i de com la cuidem!

 
Comentaris

Destaquem