Sant Cugat bull cada cap de setmana de tradicions culturals diverses

Són moltíssimes les festes i tradicions que omplen els carrers i les places de la nostra ciutat tot l'any

Aquest cap de setmana a Sant Cugat hem celebrat Sant Antoni, si bé ho hem fet a mitges perquè la pluja va obligar a suspendre la Rua dels Tres Tombs. Però l'encesa dels Foguerons i el traspàs de bandera dels Bastoners als Gausacs, dissabte a la tarda, va ser una festa ben lluïda. Vam gaudir de les actuacions dels diables, trabucaires, la colla sardanista, bastoners, caparrots, geganters, castellers i fins i tot vam ballar una sardana col·lectiva.

La plaça Barcelona dissabte era plena a vessar de famílies celebrant una tradició, com també s'omple la carpa del CPA per Festa Major de famílies que xerren i riuen mentre se serveixen "rebujitos" al ritme de les sevillanes. O de la mateixa manera que celebrem el Dia d'Andalusia i de Sant Josep amb el tradicional "potaje" andalús. I fins fa poquet, esperàvem amb candeletes les exquisides "migas" que la bona gent del Centro Castellano Manchego ens oferien per la festa major.

Són moltíssimes les festes i tradicions que omplen els carrers i les places de la nostra ciutat tot l'any. Aquells que estem convençuts que totes les expressions culturals de la nostra ciutadania s'han de celebrar i ser acollides per un ajuntament, al matí podem ballar sardanes, al migdia menjar unes excel·lents "migas" i acabar el dia en un "tablado" flamenc. Altres se'n perden la meitat.

Hi ha dirigents polítics de la nostra ciutat que l'únic que saben fer és repetir fins a l'extenuació que alguns ajuntaments no treballen per a tothom, que són supremacistes i discriminen una part de la població per la seva llengua o la seva cultura. Altres cridem menys i sempre som on ens toca, al costat de tots els santcugatencs i santcugatenques.

 
Comentaris

Destaquem