Per un Sant Cugat amb el Casal de Joves La Xesca

'Davant de tot això, l'alternativa és la promoció d'espais fets per i de les joves, trencant amb les lògiques institucionals que posen traves burocràtiques a tota proposta'

Ja fa anys que les joves de Sant Cugat volen construir projectes autogestionats que donin resposta a les seves demandes. És per això, que el 2016 va néixer el casal de joves La Xesca. Un punt de trobada entre les veïnes i el jovent, on es van dur a terme tots d'activitats. Un espai que va permetre que les joves, per fi, poguessin desenvolupar tots aquells projectes que per manca d'espai se'ls havia negat. Demostrant la capacitat del jovent d'organitzar-se i teixir comunitat.

Després de 3 anys de vida a l'avinguda de Cerdanyola, van haver d'obrir un nou espai al carrer Borrell i aquest va ser desallotjat il·legalment i robant-los tot el material que tenien. Posant en evidència, un model de ciutat que prioritza l'especulació en lloc dels projectes. Un Sant Cugat, que amb un gran ventall de població infantil, deixa de banda el seu jovent, amb espais de trobada insuficients i promocionat únicament un oci lligat al consum. Qui millor que les joves per saber què necessiten? Per què les institucions s'apropien dels espais del jovent?

Davant de tot això, l'alternativa és la promoció d'espais fets per i de les joves, trencant amb les lògiques institucionals que posen traves burocràtiques a tota proposta i impossibilitat que siguin les joves qui prenen partit. És per això, que l'autogestió permet l'apoderament de les joves.

Les feministes vam ser-hi l'agost del 2016 amb l'okupació del primer casal de Joves La Xesca, vam ser-hi en l'intent d'okupació del carrer Vallès i també el passat 20 de febrer denunciant el desallotjament il·legal. Tornarem a ser-hi tantes vegades com sigui necessari fins que a Sant Cugat tinguem un Casal de Joves Autogestionat.

 
 
Comentaris

Destaquem