Sant Cugat, ciutat de contrastos

'Vull agrair als més de 1.000 santcugatencs que, malgrat la derrota, heu confiat en un projecte de ciutat d'acord amb les vostres inquietuds'

Els amics estan en les batalles; els bons amics, en les derrotes. Per això, vull agrair als més de 1.000 santcugatencs que, malgrat la derrota, heu confiat en un projecte de ciutat d'acord amb les vostres inquietuds i no us heu deixat arrossegar per la deriva electoral binària dreta/esquerra, independentista/no independentista o la desídia del qui prefereix quedar-se a casa i passar-se els pròxims 4 anys protestant. Perquè heu votat pel que voleu i no contra res ni ningú.

Un record especial per a aquells més de 30 apoderats de CS que vau patir la derrota en primera persona, però que mai deixeu de creure; afiliats aguerrits en mil i una batalles, simpatitzants i persones que decidiu apostar per un projecte de ciutat que us representa. Per a vosaltres, el meu absolut respecte i afecte.

Al final, el govern sortint de les pancartes, reprimendes i renderitzats somrients no ha estat capaç de reconduir la situació de degradació contínua de la ciutat generada per un partit polític que ha governat 32 anys Sant Cugat (en les seves diferents versions i colors) i que l'ha portat a aquesta extrema situació de decadència des d'una torre d'ivori. Ara, els votants han decidit que siguin aquests mateixos polítics els que ens treguin dels problemes que ells mateixos han generat en mandats anteriors. Deia un famós físic: l'home és l'únic animal que busca resultats diferents fent sempre el mateix. Doncs això.

Per als que voten en clau nacional, tampoc ha anat gaire millor: empat entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo i empat entre Santiago Abascal i Ione Belarra; cap dels 4 governarà la ciutat i les seves delegacions locals (sembla), condemnades a la banqueta.

Sant Cugat és certament una ciutat dels contrastos on les nenes de bossa de mà Louis Vuitton voten els antisistema d'iPhone, on importen més les mascotes que la cua de centenars de persones que cada dia acudeixen a Càritas, on els arbres (a 100 metres de casa teva) preocupen més que els nens que estudien en barracons o on la inquietud per finançar entitats a centenars de quilòmetres de Sant Cugat preval sobre el finançament a associacions de voluntaris locals que es barallen diàriament a pit descobert per fer una ciutat millor.

El greenwashing - o com esprémer les classes humils amb un somriure sostenible- és un altre tema per al qual em queda curt aquest article d'opinió.

El nou govern no ho tindrà fàcil, però, per sort per a la ciutat, els tocarà negociar pressupostos i ordenances amb els altres partits del consistori. O buscaran el rodet amb els "amics" d'ERC? En les pròximes setmanes ho veurem.

Per a tots els que alguna vegada ens vau donar el vostre suport, el meu més profund agraïment, ja que he pogut gaudir de la meva aportació a la vida pública durant 8 anys en una de les ciutats més boniques d'Espanya i conèixer gent meravellosa. Sens dubte.

Ens veiem per Sant Cugat!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem