Sant Cugat, ciutat neta

'La brutícia genera més brutícia i, certament, Sant Cugat bruteja'

Vaig quedar admirat i sorprès quan, al tornar de la meva passejada del matí, vaig veure un gran cartell que deia "Sant Cugat, ciutat neta". Que bé! Ja no continuaria trobant per terra tota mena de brutícia. Ja no hi hauria restes de llambordes rebentades. Ja no em caldria sortir amb una borsa de plàstic a fer d'escombriaire.

Però quan em vaig despertar, vaig quedar decebut en comprovar que tot havia estat un somni. Vaig agafar un altre dia una borsa de plàstic i unes pinces de barbacoa i vaig tornar a fer d'escombriaire, recollint a les voreres papers, plàstics, taps, xapes, ampolles, llaunes, bitllets de tren, comprovants d'aparcament, gots, cartons, sacs, polseres, xumets, roba, guants, mitjons i fins i tot bolquers de criatura "carregats".

La veritat és que fins ara no hi he trobat ni una caca de gos i sí, en canvi, mascaretes blanques, blaves, negres, estampades i algunes incrustades ja a terra perquè deu fer molts dies que hi són. El problema és que després de 200 metres ja tinc la borsa plena i l'he de llençar al contenidor. El que no recullo són les restes de llambordes trencades, ni les fulles dels arbres, ni la brossa grossa o petita dels voltants dels contenidors.

Un amic que ha retornat a Sant Cugat després de dos anys m'ha dit: "Noi, Sant Cugat bruteja". Jo crec que el problema no és de manca de neteja, sinó d'excés de brutícia. Potser la solució està tant en mans de l'Ajuntament, com de tots els ciutadans. La brutícia genera més brutícia i, certament, Sant Cugat bruteja. El meu desig, el meu somni, que sembla impossible, és que els ciutadans de Sant Cugat embrutem menys, que l'Ajuntament es preocupi de mantenir les voreres i que els serveis de neteja, a més de cobrar, netegin.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem