Sant Cugat, ciutat universitària?

'Hem de saber retenir aquesta gran quantitat de joves que venen a Sant Cugat a estudiar i fer el pas perquè també s'hi puguin quedar a viure'

A la nostra ciutat hi tenim ubicats diversos centres universitaris, si no vaig errat en tenim quatre; la UIC, la Gimbernat, la d'Arquitectura i ESADE, a banda de diverses escoles superiors com la de Negocis. Totes elles comporten milers d'alumnes d'arreu del país i també de fora. En el cas d'ESADE que és el que tenim més a prop del centre de la ciutat, molts estudiants venen d'altres països.

Només cal estar-se una estona als carrers que van des de l'estació fins al centre cultural i veure la riuada de noies i nois que van i venen dels ferrocarrils i sempre em pregunto; que en treu la ciutat d'aquest flux de persones que es desplacen a la ciutat per estudiar i s'estan aquí moltes hores de la setmana?

La ciutat, que vol dir el comerç o la restauració, s'aprofita d'aquests possibles clients? Molts d'aquests estudiants podrien viure a Sant Cugat en lloc de venir d'altres poblacions? Venen d'on deuen tenir un habitatge, un pis compartit o una habitació d'estudiant. Si sabéssim aprofitar-ho, la ciutat hi guanyaria, farien vida aquí i, per tant, farien activitat a les moltes propostes culturals i esportives que podem oferir. Però per això cal disposar d'habitatge de lloguer, cada dia en tenim menys, o facilitar des de l'administració i amb la tolerància dels veïns, la construcció de residències per a estudiants com hi ha a les ciutats veritablement universitàries.

Recordo que s'han presentat alguns projectes i per pressions dels veïns o per causes que desconeixem, no s'han acabat realitzant. Hem de saber retenir aquesta gran quantitat de joves que venen a Sant Cugat a estudiar i fer el pas perquè també s'hi puguin quedar a viure els anys que hi passen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem