Sant Cugat per l'ecologia

'Està clar que la ciutadania ha de prendre consciència del que ens ve a sobre i actuar en conseqüència, però també han de fer-ho les administracions'

L'esgotament dels combustibles fòssils i l'urani previst per a la segona meitat d'aquest segle privarà la Humanitat de les fonts d'energia que han alimentat la nostra civilització en els darrers 200 anys fins al present.

Seran necessàries fonts d'energia alternatives renovables, i cal començar a treballar en aquesta direcció tot creant consciència en la ciutadania de canvis en els hàbits de consum i estalvi d'energia.

Les administracions s'han d'implicar a fons en aquesta línia. En un article Ramón Gutiérrez planteja que Sant Cugat no ha tingut mai polítiques públiques en matèria d'energia i que el nostre ajuntament no té un pla local d'accions contra l'emergència climàtica, només es queda en una llista de bones intencions.

Més info: Afrontar l'emergència

En dono fe a partir d'una experiència personal. Vàrem canviar de comercialitzadora de serveis d'energia elèctrica per una altra que subministra electricitat produïda en fonts renovables i, a més d'això, en novembre de 2018 vàrem iniciar els tràmits per tal d'instal·lar en el nostre habitatge plaques solars de captació d'energia elèctrica que van començar a funcionar el 3 de gener de 2019.

L'ajuntament oferia una rebaixa de l'IBI per a impulsar aquestes instal·lacions per part de la ciutadania, ja han passat dos anys i mig i les citades rebaixes brillen per la seva absència.

Està clar que la ciutadania ha de prendre consciència del que ens ve a sobre i actuar en conseqüència, però també han de fer-ho les administracions.

A Barcelona s'ha impulsat una comercialitzadora pública que subministra energia 100% renovable i Gutiérrez es pregunta: per què Sant Cugat no s'incorpora com a accionista a Barcelona Energia, igual que ja ho fan diversos municipis de l'àrea metropolitana? I conclou, si els 36 municipis d'aquesta àrea ho fessin, es podrien estalviar 660.000€ i l'emissió de 33.400 tones de CO2 a l'atmosfera.

L'ajuntament hauria de ser l'abanderat en pedagogia que impulsés els canvis necessaris. O és que no té consciència ecològica?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem