Sant Cugat elimina la bretxa digital

Hem demanat l'opinió d'Elena Parpal, una de les voluntàries de Labdoo que treballa per la bretxa digital entre els joves santcugatencs per fer balanç del 2020

És amb la pandèmia quan Labdoo realment explota al nostre municipi. Les escoles van tancar i molts nens i nenes no podien seguir les classes per manca d’ordinadors. Així va néixer “Labdoo km-0” amb l’objectiu de posar tota la seva potencialitat a reduir la bretxa digital amb accions locals. Les donacions de particulars i empreses es van multiplicar i vam començar a lliurar ordinadors a casa dels nens a finals de març. Al juny ja n’havíem lliurat més de 200. 

L’institut de FP de Sant Cugat va rebre els primers ordinadors durant el confinament i es va unir a la xarxa convertint-se en punt de recollida i sanejament per les altres 22 escoles i instituts de Sant Cugat que ja han rebut uns 360 ordinadors. Joves ajudant joves. 

 

El 13 de juny els voluntaris  finalment vam poder trobar-nos a la Casa de Cultura i preparar entre tots 46 ordinadors pel programa de mentoria de la Generalitat, per refugiats i persones en risc d’exclusió. En un matí els vam fer entre tots. 

El més important no és pas el que hem aconseguit sinó com: amb transparència, en xarxa, sense diners, sols utilitzant recursos pràcticament inacabables com són la bona voluntat i els ordinadors usats per reciclar. 

Durant el 2021 esperem que acabin els efectes de la pandèmia i tornar a tenir viatgers voluntaris per portar  de nou portàtils arreu del món tal com ja n’hem portat més 19.000. Arribaran els ordinadors del departament d’Educació i podrem donar-ne els que quedin en desús  a d’altres, aquí o arreu del món. Ara Sant Cugat ja som part de la xarxa social humanitària Labdoo, tal com podeu veure a la plataforma oberta a tots, a labdoo.org. Moltes gràcies a tots.

Equip de voluntaris Labdoo Sant Cugat. FOTO: Cedida

Equip de voluntaris Labdoo Sant Cugat. FOTO: Cedida

 

 

 

 
Comentaris

Destaquem