Sant Cugat està més a punt que mai per a l’Onze de Setembre

Alguns de vosaltres potser esteu desencisats pels entrebancs, però mai hem estat tan a prop d’aconseguir-ho!

A les portes d’un altre Onze de Setembre, l’ANC ja té organitzada la mobilització d’enguany i les inscripcions no paren de créixer, sobretot a partir de la tornada de vacances de molts catalans i catalanes. Aquest any volem demostrar al món que som un país que batega.

Fa molt de temps que afrontem la Diada Nacional de Catalunya com un dia històric, aconseguint any rere any mobilitzacions de centenars de milers de persones reclamant alhora la independència de Catalunya. Sense cap mena de dubte, no seríem on som sense tota aquesta força de la ciutadania, que s’ha convertit en el veritable motor del procés de construcció de la nova República Catalana.

Aquest any no serà una excepció. Hem de tornar a sortir al carrer i aconseguir una vegada més que sigui una jornada històrica. Potser alguns esteu cansats de tanta mobilització o potser esteu desencisats per tots els entrebancs que ens trobem pel camí i esteu temptats de quedar-vos a casa, tips de promeses d’uns i amenaces dels altres. Però ni mai havíem estat tan a prop ni ningú havia dit que fos fàcil.

La realitat, li pesi a qui li pesi, és que tenim un parlament i un govern independentista per primera vegada a la història. A aquest context, hi hem d’afegir que l’Estat espanyol fa mesos que no té un govern investit precisament perquè la majoria de partits neguen el dret dels catalans i de les catalanes a decidir el seu futur nacional. Això, avui dia, no sembla pas que es pugui desencallar; al contrari, la repressió i la recentralització semblen ara per ara les opcions amb més suport a les urnes.

Està clar, doncs, que mai trobarem allà la complicitat i determinació democràtica per poder exercir el dret a l’autodeterminació. Només la ferma voluntat d’aquells que volem transformar aquesta realitat social tan injusta i desigual, siguem independentistes o autodeterministes, ens podrà portar a la República Catalana.

Aquest diumenge els santcugatencs i les santcugatenques estarem a punt per atapeir el tram 38 de la mobilització organitzada per l’ANC; però abans, el dissabte al vespre, hem de recordar les víctimes del 1714 il·luminant els carrers de la ciutat amb les torxes de la memòria i la dignitat.

No hi ha lloc ni per al cansament ni les lamentacions. Massa gent s’ha deixat la pell per poder arribar on som, ara no podem pas defallir. No tinc cap dubte que ho aconseguirem i Sant Cugat, una vegada més, demostrarà que és una ciutat independentista.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem