Sant Cugat i la globalització

"Els polítics en els seus programes continuen sense dir res de la Cultura", diu Vilarasau

Enguany la Festa de Tardor ha tret a la llum les mancances d'una de les ciutats més pròsperes de Catalunya. Sí, aquí també hi ha emergència social: manca d'habitatge, desnonaments, pobresa energètica. I si no que els preguntin a Càritas, o al sindicat de Llogaters o a la Xesca.

Empoderament de la dona. Vox (52 diputats) diu: Voteu-nos una vegada que ja no farà falta que voteu mai més. Les Adventícies comptant la paritat en els espectacles públics. El Teatre-Auditori en surt molt mal parat en aquest recompte. Als de Pedra i Sang ens donen bona nota per les Lectures a la Fresca, però ens avisen de la manca d'autoria femenina en les obres que representem. Ho anotem.

Postsentència: els estudiants han decidit passar a l'acció i agafar les regnes de la situació, ja que els polítics no se'n surten. Un nou maig francès? Més aviat una situació globalitzada: les protestes a Hong Kong, a Xile, a Catalunya ho corroboren. I que malament els ho estem deixant als nostres joves en termes de precarietat i de sostenibilitat (Sant Cugat per l'emergència climàtica).

Els polítics en els seus programes continuen sense dir res de la Cultura. Com si no fos un pilar fonamental de la societat. I els artistes a la seva Torre d'Ivori fent com si la cosa no anés amb ells! Però hi ha indicis de regeneració? Podríem revertir aquesta situació i crear una nova Jerusalem? Com deia el poeta W.Blake (TA, 24 oct.) o com Jordi Lara feia en la seva valent proposta al Festival de Poesia donant veu als sense veu. Aquí a casa nostra i, pel que fa al món de la Cultura, tot està en funció de veure quina proposta hi ha des de les institucions i des de la gent pel nou teatre de la Unió.

 
Comentaris

Destaquem