Sant Cugat i 310 municipis més

La setmana passada vaig tenir l’honor de ser escollida presidenta de la Diputació de Barcelona

He assumit aquesta responsabilitat amb compromís i voluntat de servei públic. La Diputació de Barcelona és una institució clau per al municipalisme i avui per avui molt rellevant per al futur del nostre país. Vull remarcar que encapçalo la presidència de la Diputació des de la meva condició d’alcaldessa de Sant Cugat i, a la vegada, amb esperit de servei envers els 311 municipis que formen la demarcació de Barcelona. Per a mi és una satisfacció poder compaginar les tasques a l’alcaldia de Sant Cugat -que és la ciutat on visc i on treballo des de fa anys amb la màxima dedicació- amb la presidència d’una institució que té com a objectiu ajudar els municipis perquè desenvolupin les seves competències i ofereixin un servei de qualitat a la ciutadania.

Crec que és un fet positiu per a Sant Cugat que, per primera vegada, el màxim representant del nostre Ajuntament dirigeixi la Diputació. En cap cas, per descomptat, per fer cap tracte preferent envers ningú. Evidentment jo treballaré per tots i cadascun dels municipis que formen la demarcació de Barcelona. Ara bé, sí que és cert que per primera vegada la Diputació estarà encapçalada per una persona que coneix amb profunditat Sant Cugat i les seves necessitats. De fet aquesta no és una situació estranya, ja que molts dels presidents de Diputació que m’han precedit també eren alcaldes de les seves respectives ciutats. Compaginar l’alcaldia de Sant Cugat i la presidència de la Diputació serà, per tant, un repte molt positiu. Un repte que ni de bon tros em farà defugir, ben al contrari, del compromís que tinc amb la meva ciutat: Sant Cugat.

De fet, les meves prioritats com a presidenta de la Diputació seran, essencialment, les mateixes que estic desenvolupant com a alcaldessa. En primer lloc, continuaré impulsant polítiques socials orientades a la cohesió social i a la lluita contra la desigualtat. Això vol dir que seguirem destinant més recursos per eixamplar el benestar de la ciutadania, buscant sempre la complicitat i la concertació del Tercer Sector Social. Sóc molt conscient de l’acció multiplicadora que fan les entitats i associacions a l’hora de fer front a les necessitats socials més bàsiques. També, és clar, seguirem donant suport a les polítiques de promoció econòmica que creïn llocs de treball, així com a les polítiques de sostenibilitat ambiental o d’accés a la cultura. 

El suport al procés polític que està vivint Catalunya també ha estat una prioritat que he tingut com a alcaldessa i que ara, com a presidenta de la Diputació, continuaré assumint. Tinc molt clar que els municipis són una estructura d’Estat. Per això donarem suport al full de ruta pactat per les eleccions del 27 de setembre i ens comprometem, des del municipalisme, a donar sortida a la voluntat de decidir dels catalans i les catalanes.

Finalment, i per acabar, deixeu-me compartir la meva satisfacció per ser la primera dona que encapçala la Diputació de Barcelona. Per fi s’ha trencat el que fins ara era una anomalia en els més de 200 anys d’història d’aquesta institució. De fet, també vaig tenir l’honor de ser la primera dona en accedir a l’alcaldia de Sant Cugat. Ho faig conscient que formo part d’un llarg itinerari de moltes i moltes dones que han lluitat per la igualtat. Gràcies al seus esforços avui la nostra societat és més equilibrada i justa, tot i que encara queda molt camí per recórrer. Avui jo sóc una baula més en la cadena cap a la igualtat.

 
Comentaris

Destaquem