Sant Cugat té nou lletres

'Si comptem el nom sencer, quatre mots, divuit lletres i vint-i-un caràcters'

Deu caràcters amb espais en termes editorials. Si comptem el nom sencer, quatre mots, divuit lletres i vint-i-un caràcters. Amb aquests ordits tracem moltes trames: acabem de celebrar el Festival Nacional de Poesia, a les portes de l'any Ferrater. Els Castellers han commemorat els vint-i-cinc anys amb una nova edició del premi literari Gausacs Amunt, que em fa molta il·lusió compartir amb els guardonats de les categories de joves talents; com en els castells, la canalla lluu sempre a dalt de tot. No és l'únic premi literari, precisament Ferrater dona nom al més sonat, el de poesia, és clar. Sant Cugat també honora el seu poeta amb el nom d'un carrer, una plaça i una de les sis biblioteques.

Pessarrodona, Rodoreda, Montserrat Roig, Liberata Masoliver, Barnils, Víctor Alexandre, Javier Zuloaga, Xavier Bosch, Empar Moliner, Carles Castells i molts altres viuen o han viscut, passat i escrit a Sant Cugat. Aquesta casa, el TOT, para sempre atenció a la literatura: organitza freqüents presentacions dels llibres publicats per autors locals, els quals reuneix un cop l'any, pels voltants de Sant Jordi, en la Taula d'Escriptors.

Els Amics de Pedra i Sang van confiar a alguns de nosaltres escriure les Lectures a la Fresca, un senyor festival de teatre d'estiu, en l'any més complicat de la pandèmia. Companyies de teatre, cursos i tallers de lectura i escriptura en entitats compromeses com l'Ateneu i la Casa de Cultura, llibreries de referència com la Paideia, Alexandria, el Celler dels llibres, Abacus, Re-read i Pati de llibres completen una realitat en la qual tots nosaltres, lectors, ens hi podem trobar. Sant Cugat té moltes lletres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem