Sant Cugat, on vas?

'Un dels senyals que les coses no van bé és que la crítica cultural en general a Sant Cugat ha patit una reculada gravíssima, gairebé fins a desaparèixer'

La cultura no encaixa amb el poble del tripartit, ja que la rapidesa i la lleugeresa en què es fan moltes coses, crea la situació de desaprofitament de la nostra potència cultural i com que quasi ningú diu res, així estem. És cert, la cultura no omple els carrers, però omple l'ànima de les persones i els pobles. Aquest poble mil·lenari ha demostrat amb fets, la força que històricament ha tingut i té la cultura.

En la ciutat dormitori que som, el concepte de la crítica en general té més sentit que mai, ja que estem a un any de les eleccions, i la societat del coneixement hauria d'anar cap a un lloc privilegiat a Sant Cugat, i això no passa. Un dels senyals que les coses no van bé és que la crítica cultural en general a Sant Cugat ha patit una reculada gravíssima, gairebé fins a desaparèixer.

Molts no volem parlar, no sigui que el tripartit local posi bastons als més crítics amb ells, la situació cultural a què hem arribat aquí és insòlita. Viatjant una mica aquest estiu, veureu com els pobles i ciutats del país i del món que volen tindre pes en l'art, tota la tasca expositiva és reflectida en totes les comunicacions oficials, tant si és pública com privada. Aquí res de res, potser això incomoda, pel que sigui, no interessa que la destacada tasca que fa la indústria cultural local sigui reflectida en la propaganda oficial, tot unint administració i empresa cultural. Ja que el poble el fem tots.

No es parla de l'art professional, la professió és ben viva. Hem evolucionat, ens hem transformat postpandèmia. És essencial en el sector de les arts visuals del país que hi siguem presents, les galeries amb els seus artistes, aquí i a fora fem una intensa activitat que el tripartit no vol reconèixer. Tenim pes a Catalunya, ja que des de la indústria cultural, hem anat articulant i fent creixent el sistema de l'art i projectant a fora els creadors locals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem