Sant Cugat amb el poble palestí

'L'estat d'Israel està promovent el que podria ser sens dubte un genocidi sobre una població ja prou castigada per la situació d'apartheid que viu'

Ja fa setmanes que l'ofensiva de l'estat d'Israel sobre la franja de Gaza està anorreant el poble palestí sota la mirada i connivència dels estats occidentals. Una operació militar amb milers de morts a l'esquena amb l'excusa, ja gens creïble, del dret a defensar-se. L'estat d'Israel està promovent el que podria ser sens dubte un genocidi sobre una població ja prou castigada per la situació d'apartheid que viu i, ara, pel desplaçament forçat d'un milió de persones sota bombardejos diaris i permanents sobre població civil.

En aquest context, però, sí que hem pogut veure com ha sigut la societat civil la que s'ha mobilitzat front tal injustícia. Si els mandataris dels principals països occidentals callen o, inclús, animen l'estat d'Israel a seguir amb la seva agenda criminal, és la societat la que es manifesta al costat del poble palestí, en contra d'una de les injustícies més flagrants del segle. La solidaritat popular és un fet.

Tant és així que no és estrany veure en força manifestacions o concentracions reivindicatives banderes palestines en suport a la seva causa. Quan les lluites es reconeixen mútuament i s'imbriquen prenen encara més força i així va quedar demostrat en la mobilització local contra les violències masclistes del 25N. Sant Cugat continuarà mostrant la seva solidaritat amb el poble palestí i així ho viurem amb una jornada de solidaritat organitzada per aquest dissabte 2 de desembre a la plaça d'Octavià. Perquè enfront de les injustícies no podem romandre callats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem