Sant Cugat i la regió metropolitana

'És una oportunitat per a Sant Cugat, i l'eix de la B-30, de ser reconeguts i impulsats com espais clau en l'estratègia de futur per a l'articulació del territori metropolità'

El procés Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030 es va posar en marxa el juny de 2020 recollint l'herència de més de 30 anys de plans estratègics a Barcelona; primer per a la ciutat, posteriorment per a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i, actualment, i per primera vegada, per al conjunt del territori metropolità, molt més difós en els seus límits. Certament variables en funció de quin fenomen analitzem, però, inqüestionablement, amb els vincles que comporta ser el territori on es desenvolupa de manera quotidiana la vida del gruix dels més de cinc milions de persones que l'habiten.

Prendre la regió metropolitana de Barcelona com a referència per planificar les estratègies urbanes no és només el més coherent, sinó que és el més convenient per a les ciutats i pobles que la configuren i per al conjunt del país, fonamentalment perquè els principals reptes als quals s'enfronten els nostres municipis —base de la nostra organització territorial i social— transcendeixen clarament les fronteres administratives. Ho sap molt bé Sant Cugat, amb forts vincles amb ciutats com Rubí o amb la resta del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, que queden fora de l'AMB, però amb les que comparteix reptes i necessitat de solucions coordinades.

És per això que considerem que el Compromís Metropolità 2030, que esperem que vegi la llum aquesta primavera, és una oportunitat per a Sant Cugat, i l'eix de la B-30, de ser reconeguts i impulsats com espais clau en l'estratègia de futur per a l'articulació del territori metropolità. I és en aquest sentit que n'esperem una gran implicació de les seves institucions i entitats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem