A Sant Cugat tenim un problema d'inseguretat

'La millor via a prevenir la percepció d'inseguretat és apostar per combatre les desigualtats i impulsar polítiques comunitàries'

Aquest estiu no ha estat absent de notícies d'ocupacions i fets delictius que tenen a veure amb estar uns dies fora de casa. Però menys d'un 7% de les persones que viuen Sant Cugat conviu amb algú que hagi estat víctima d'un delicte.

Malgrat que vivim en una de les èpoques més segures de la història, el passat i la nostàlgia atorguen seguretat a molta gent, no com el futur que està ple d'incerteses. Aquesta és una de les formes que té l'extrema dreta de connectar amb les pors de tanta gent. Posar més policies és positiu clar, però no afecta l'arrel del problema que és una barreja entre la por a partir algun delicte i altres temors més globals com la precarització de les feines, la dificultat en l'accés a l'habitatge, les baixes expectatives de millora generacional, etc.

Com hi fem front? La millor via a prevenir la percepció d'inseguretat és apostar per combatre les desigualtats i impulsar polítiques comunitàries. Ens sentim més segurs quan coneixem als veïns i veïnes; on hi ha policies de proximitat, que ens coneixem i que entenen les peculiaritats del nostre barri; on hi ha equipaments, comerços que dinamitzen el nostre carrer; on el disseny urbà està pensat per les persones i l'espai públic es manté net i cuidat...

Mentre es facin polítiques per fomentar els barris-fortí, que prioritzin la videovigilància els grups de whatsapp d'alerta en lloc del coneixement i confiança entre veïns i veïnes, seguirem tenint un problema d'inseguretat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem