Sant Cugat vegfriendly

Cada any milers de milions d’animals són abusats, privats de llibertat i sacrificats per al consum humà

Vegans, vegetarians, flexiterians... Cada dia més persones optem per eliminar o reduir el consum de productes d’origen animal per diversos motius:


Medi ambient: La ramaderia és una de les principals causes d’emissions de CO2 a l’atmosfera. L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) adverteix que “la ramaderia genera més gasos d'efecte hivernacle que el sector del transport”. Així doncs, sembla no tenir massa sentit preocupar-nos dels cotxes, reducció de plàstics i reciclatge si no afrontem el problema dels consum de productes d’origen animal. A mode d’exemple, una família pot estalviar l’aigua equivalent a 17 banyeres substituint la carn d’un àpat setmanal per llenties. Si una persona no usa paper durant 1 any, salva 8,5 arbres. Si no menja carn durant any, en salva 3.432. Fa pensar.

Salut: Una dieta basada en vegetals ajuda a prevenir 14 de les 15 causes de mortalitat principals, ajuda a tractar-ne més de la meitat i pot tot revertir la progressió d’algunes.
 

Justícia social: Sabies que per cada persona amb una alimentació amb carn, mengen 5 persones amb una dieta basada en vegetals? El 82 % dels infants que pateixen fam viuen en països on en cultiva gra que servirà per alimentar animals destinats a consum dels països occidentals.
 

Animals: Cada any milers de milions d’animals són abusats, privats de llibertat i sacrificats per al consum humà. Carn, ous, lactis, peixos, mel... Cap producte d’origen animal està lliure de patiment. Cap.

Per sort, Sant Cugat forma part d’una revolució de futur i cada dia ofereix més opcions d’origen vegetal en restauració, moda i cosmètica, més consciència i més iniciatives com el “Sant Cugat Vegfriendly” de la PAS (Plataforma Animalista de Sant Cugat). El futur és verd.



 

 
Comentaris

Destaquem