Sant Medir: passat, present i futur!

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ens parla de la tradició de Sant Medir i de com se celebrarà enguany

Sant Medir és el copatró de Sant Cugat i per aquest motiu el 3 de març és una de les dates més destacades del nostre calendari festiu. Amb aquesta celebració, rememorem les nostres arrels i tradicions i reivindiquem el nostre passat agrícola tot pujant fins a l’ermita, al bell mig de Collserola.

De fet, aquest entorn natural tan privilegiat que tenim és una de les claus que expliquen la gran qualitat de vida de què gaudim a Sant Cugat. Preservar-la i adaptar-la a les necessitats del segle XXI és un dels reptes que tenim com a ciutat en els propers anys.

Arrelar-se al lloc on vivim també implica conèixer-ne la història i per això us animo a participar en l’aplec i tenir cura del nostre entorn verd. Aquest 2022 en tenim moltes ganes, després que l’any passat no poguéssim celebrar la Festa per la situació sanitària.

Enguany, la Unió Santcugatenca serà l’entitat banderera. Una associació amb més de 100 anys a l’esquena i que representa aquest vincle amb el nostre passat, però també la capacitat d’adaptar-se a cada moment i afrontar el futur amb il·lusió i creativitat. La Unió sempre ha estat compromesa amb la ciutat i els valors de la cultura popular catalana, i per tot plegat rebrà un merescut reconeixement.

Aquesta vegada, a més, també ens visitarà una petita delegació de la ciutat italiana d’Alba, amb qui estem agermanats des de fa més de 10 anys, i plegats podrem gaudir d’aquest dia tan especial.

Us desitjo una bona diada! Gaudiu-la amb molta alegria, respecte i civisme.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem