Un Sant Pere diferent

Article d'opinió de Puente parlant sobre l'anul·lació de la Festa Major i el Sant Pere A Casa

Avui és Sant Pere, el nostre copatró! Avui, si hagués estat un any normal, estaríem omplint els carrers de la ciutat per viure el seguici de Sant Pere, veure el Paga-li, Joan sota un sol de justícia als jardins del Paga-li, Joan al Monestir i qui sap quantes activitats més s'haurien programat per celebrar la nostra Festa Major.

La situació, però, ha fet que aquest 2020 sigui diferent en tot. No tenim els carrers engalanats, ni els diversos espais que s'ubiquen cada any en les diferents places del municipi per a passar tres o quatre dies intensos gaudint de la festa grossa!

Em podeu dir nostàlgica, o romàntica o exagerada, però a mi em sap molt greu i és com si em faltés alguna cosa per donar l'arrencada a l'estiu. Tinc 35 anys, i no m'he perdut cap Festa Major de Sant Cugat. Per mi, la Festa Major era el tret de sortida a l'estiu. Era el moment de veure a molta gent que fa temps que no veus, de viure el carrer i de 'fer poble'.

Realment però, la situació és la que és, i està clar que la decisió d'anul·lar la Festa Major ha estat la correcta. Després de l'esforç d'aquests últims mesos per intentar frenar la propagació de la COVID-19 no podem abaixar la guàrdia.

Des del Consistori han programat diverses activitats online per aquests dies, com el tradicional concurs d'arrossos, que enguany arribava a la 40a edició, o el Paga-li, Joan. Em sembla una bona proposta i estic segura que molts nostàlgics com jo s'hi sumaran a la celebració de #SantPereAcasaSTC. A tots i totes aquestes persones, gaudiu de la celebració i de les tradicions que fa tants anys que formen part de la cultura de Sant Cugat.

 
 
Comentaris

Destaquem