Sant Valentí a Suècia

'La idea principal és estimar els altres com a tu t'agrada que t'estimin'

L'any 2015 el director de cine Erik Gandini va produir el documental "la teoria sueca de l'amor", on retrata la forma d'estimar d'aquest país escandinau. Una de les idees més promogudes per la cultura sueca és que tota autèntica relació humana s'ha de basar en el principi de la independència entre les persones: no has de molestar els altres ni aquests t'han de fer nosa.

No ser intrusiu està molt bé, però aquesta dinàmica ha portat al fet que el 40% dels suecs visquin sols (donant-se situacions extremes, com ara persones que moren soles a casa sense que ningú les trobi a faltar durant mesos). Ara que és Sant Valentí, jo prefereixo "la teoria natzarena de l'amor", fundada per Jesús i que, quan es duu a la pràctica, dona tants bons resultats.

La idea principal és estimar els altres com a tu t'agrada que t'estimin. Això porta a estimar la fragilitat de l'altre (i això li permet créixer) i a saber que ningú no té un amor més gran que el qui dona la vida pels seus amics. Hi ha un text que sintetitza molt bé aquesta teoria i que segur que heu sentit en molts casaments: és el resum que fa Sant Pau a la primera carta als corintis capítol 13. És un poema ideal per llegir aquesta setmana de Sant Valentí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem