Santcugatencs sota repressió

Aquesta és la ideologia totalitària d’un Estat que en només dues setmanes ha violat drets humans fonamentals sense cap mena d’escrúpol en consonància amb dictadures d’altres latituds

Diversos santcugatencs, com molts altres catalans, han patit en primera persona la persecució, detenció, inhabilitació o amenaces de l’Estat espanyol per haver facilitat que el poble català pogués votar l’1 d’octubre. I n’hi haurà més. Un d’aquests santcugatencs, és Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, que va rebre una notificació del Tribunal Constitucional espanyol comminant-lo a paralitzar tota acció relativa al Referèndum i amenaçant-lo amb conseqüències penals. Un altre cas és el de Natàlia Garriga, directora dels Serveis del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, detinguda amb tretze persones més en l’operació de la Guàrdia Civil del 20 de setembre passat. I no cal dir que l’alcaldessa Mercè Conesa, pel seu compromís de fer complir la llei del Referèndum i posar a disposició de la ciutadania els espais municipals com a col·legis electorals, també està amenaçada per la llei espanyola d’Enjudiciament Criminal. Sí, criminal. I és que per a un Estat que criminalitza el vot, l’alcalde que el facilita és un criminal.

Aquesta és la ideologia totalitària d’un Estat que en només dues setmanes ha violat drets humans fonamentals sense cap mena d’escrúpol en consonància amb dictadures d’altres latituds. En haver-li caigut la careta democràtica, a l’Estat espanyol li escau aquella dita atribuïda a Lincoln: “Pots enganyar tothom durant un temps, fins i tot pots enganyar algunes persones durant molt de temps, però no pots enganyar sempre tothom”. El meu respecte per totes les persones que, prescindint de les amenaces, s’han posat al servei de les llibertats.

 
Comentaris

Destaquem